1965. június 21-én születtem Pápán. Pár évesen állatok rajzolásával nyertem rajzversenyeket. Mindig is vonzott a valóság mögött rejlő egyéni érzés/gondolkodásmód kifejeződése, ezért zongorázni tanultam, verseket, novellákat írtam.

Az elmúlt évek során készítettem pár rajzot tussal, ceruzával, de igazán a rajzolást fél évvel ezelőtt kezdtem újra. Elvégeztem egy rajztanfolyamot 2008 decemberében, ahol négy napon keresztül napi 8 órában rajzoltam. Az ott tanultak felnyitották a szememet, beindították szunnyadó lelkesedésemet a vizuális kifejezésmód iránt.

Azóta készítek grafit rajzokat, majd elkezdtem kipróbálni a színek megjelenítését is, ehhez porpasztellt, pasztellkrétát, pasztell ceruzát, olajpasztellt és újabban akrilfestéket használok fehér vagy színes felületen. Vonzanak a felületek, felszínek, fények, a természeti jelenségek, a részletek.

Minden kép egy érzéssel, egy hangulattal kezdődik, amihez találok egy arcot, egy tájat, s amivel hozzájárulok ahhoz, amit valóságnak hiszünk és látunk.

Igyekszem tanulni másoktól és közben alakul saját kifejezésmódom is. A legfontosabb, hogy a rajzolás örömet szerez és remélem, hogy ezt az érzést valamennyire át tudom adni.

Budavári Bernadett

 
   
 
 
 
 
Budavári Bernadett honlapja
 
 
   
copyright: AsztrálFény
design: Infosystem CDS